dinsdag 11 januari 2011

Viktoria Zizkov-Sigma Olomouc 1-2

Gambrinus Liga (Tsjechië)
Viktoria Stadion
12-04-2009


Tijdens het paasweekend was ik samen met nog zeven vrienden in Praag, in eerste instantie om de derby tussen Slavia Praag en Sparta Praag bij te wonen. Het bleek echter te moeilijk om hier kaarten voor te regelen. Dus werd het tijd om naar een waardig alternatief te zoeken, dat werd dan ook gevonden met Viktoria Zizkov. Deze ploeg speelt zijn thuiswedstrijden op zondag om 10.15. Wie denkt er nog aan om naar de kerk te gaan op dit uur, als je even goed voetbal kan kijken met een ontbijt van bier en braadworst. Uiteindelijk aangekomen bij het stadion, bleek dat we nogal aan de vroege kant waren, maar geen enkel probleem, extra tijd om het stadion te verkennen. We kochten rap een ticket, dat ons nog geen drie euro gekost heeft. Eerst passeerden we langs de barbecue voor een heerlijk ontbijt, om dan onderweg naar onze verkoper bij een verkoper van pinnetjes uit te komen. Deze verkocht echter geen pinnetjes van Zizkov, maar enkel van Europese ploegen, waaronder uiteraard ook van Royal Antwerp. Helaas had hij er maar één en was ik er te laat bij.
De eerste helft namen we plaats op de tribune over de hoofdtribune, daar had je een goed zicht, maar al snel bleek dat de plaatselijke ultras (die toch wel 20 man sterk waren) achter het doel zaten. In de tweede helft vervoegde we hen dan ook en mochten we zelfs meedoen aan hun paastifo. Groots was het niet, maar grappig des te meer.
Veel woorden zijn er niet vuil te maken aan de wedstrijd, een saai spel, met uiteindelijk Sigma Olomouc als de winnaar na een doelpunt in de laatste minuut. De ongeveer 30 meegereisde bezoekers konden dus met de overwinning huiswaarts keren. Dit deden wij uiteindelijk ook, maar dan richting ons hotel, want de volgende dag wilden we vroeg op om toch nog op zoek te gaan naar kaartjes voor de derby.

Snel een foto van de aankondig voor we binnen konden gaan.
Floodlight en een goed verstopt scorebord
Hoofdtribune
Onze bijdrage aan de paastifo

De meegereisde Sigma Olomouc supporters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten