vrijdag 4 november 2011

Sparta

Sparta Praha B-Zbrojovka Brno 2-2
22-10-2011, Liga II, Stadion Na Chvalech, Att.: 410

's Morgens om 8.00 opstaan, want de wedstrijd begint al om 10.15. Sommigen zullen ons freaks noemen, wij noemen onszelf liefhebbers en dat hebben we er dan ook met plezier voor over. Zeker als er een wedstrijd tussen één van de grootste rivalen in het Tsjechisch voetbal op het programma staat. Sparta Praag (B) tegen Brno. Vorig jaar speelden ze nog tegen elkaar in de Gambrinus liga, maar toen was het uiteraard de eerste ploeg van Sparta. Brno degradeerde echter en kon zich opmaken voor een trip naar de trainingscomplexen van Viktoria Zizkov, daar speelt Sparta B namelijk zijn thuiswedstrijden. De geplande risicowedstrijd begon echter in mineur, omdat de Brno-fans zich verzetten tegen de vroege aanvangsuren en deze wedstrijd dus boycotten. In de plaats daarvan gaan ze liever naar Slovan Bratislava. Ondanks dit alles leek het niet helemaal doorgedrongen bij de politie en die waren dan ook massaal aanwezig. Buiten polshoogte gaan nemen wat die grote groep Engelsen van plan waren, hadden ze maar één ding te doen tijdens de wedstrijd en dat was zelf een partijtje voetbal spelen achter het bezoekersvak.
Ook hier betaalden we slechts twee euro voor een ticket, al zat de vrees er bij ons een tijdlang in dat de wedstrijd niet zou doorgaan vanwege de laaghangende mist. Toch begonnen ze mooi op tijd aan de wedstrijd en wist Brno de score te openen, ondanks dat het betere spel voor Sparta B was. Die in mijn ogen zeer aangenaam voetbal speelden, vooral de rechtsvoor Ziggy, die door zijn leuke naam uiteraard luid bejubeld werd. Uiteindelijk wist Sparta dan ook terug te komen en leek het lange tijd te gaan winnen, maar door een zeer ludieke schwalbe van Brno en de bijhorende penalty konden de bordjes terug gelijk gezet worden. 2-2 was dan ook de eindstand.
Na de wedstrijd nog even een biertje nuttigen in de leuke kantine, in een echte voetbalsfeer ingericht met sjaals en een plafond waar een voetbalveld op geschilderd was. Nadien zetten we koers richting de volgende wedstrijd.


Laten we een partijtje voetbal spelen.Ziggi!!! Wordt een hele groteGeen opmerkingen:

Een reactie posten