vrijdag 4 november 2011

Viktoria Viktoria

Viktoria Plzen-Viktoria Zizkov 4-1
23-10-2011, Gambrinus Liga, Stadion mesta Plzne, Att.: 5736

De trein van Praag naar Plzen doet er iets meer dan anderhalf uur over. Deze rit werd gelukkig leuker gemaakt door de aanwezigheid van bier en vriendelijke Duitse dames. Die meisjes hadden schrik om te vliegen en namen dus trein-bus-trein-bus-bus terug naar Beieren waar ze woonden. Eén van hen heeft zelfs een droomjob, zij werkt namelijk in een spermabank voor koeien en varkens. Wat heb je nog meer nodig om zo'n rit voorbij te laten vliegen? Blijkbaar zaten ook de Zizkov-ultra's op onze trein, wat voor grappige gezichten zorgde bij zowel hun groep als de politie die hen stond op te wachten. Uiteindelijk gingen zij een andere weg op dan wij en konden we zo rustig naar het stadion wandelen. Daar aangekomen kochten we ons een kaartje voor het thuisvak en bedachten we allerlei manieren om in de vip binnen te geraken. Al leek het ons leuker om een plaatselijke brouwerij te bezoeken waar we de bieren konden gaan proeven. De Karmelietachtige bieren vloeiden rijkelijk en terwijl ik genoot van de Wereldbekermanche veldrijden in Tabor op tv, waren al mijn Engelse vrienden om de Manchester derby aan het zagen. Ze konden geen zender vinden die de wedstrijd uitzond, dus kon ik verder discussiëren met de barman over het wedstrijdverloop.
Na het nodige bier vertrokken we terug richting stadion, waar we juist op tijd konden plaatsnemen in de tribune. Tijdens de eerste helft zat ik op de lange zijde onder de ultra's, daar kon je ze wel horen, maar de sfeer leek niet opperbest. In de tweede helft koos ik dan ook voor een plaats achter de goal en daar kon ik volop genieten van de supporters. Op een gegeven moment deelden ze hun groep in twee en begonnen ze minuten lang een lied te zingen met een aparte choreografie.
De wedstrijd zelf voorspelde niet veel goeds tijdens de rust, want toen stond er maar een droge 0-0 op het bord. In de tweede helft overklaste een wervelend Plzen Zizkov en won uiteindelijk nog met 4-1. Daarbij zag Plzen ook nog drie doelpunten al dan niet terecht afgekeurd worden.
Het stadion zelf was wel aangenaam, vooral dat de tribune aan de lange zijde helemaal doorloopt en niet geheel recht staat. Enkel jammer dat ze volop aan het verbouwen waren, waardoor in de helft van het stadion zelfs geen stoeltjes stonden. Gelukkig hebben ze nog één van de befaamde floodlights laten staan, deze zijn de hoogste van de wereld en er hangen niet enkel bovenaan lampen maar ook halverwege. Als het stadion afgeraakt en helemaal vol zit, kan het daar wel leuk vertoeven zijn tijdens topwedstrijden.

1 opmerking:

  1. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. We are happy to offer you a 10% discount to our Online Store if you do so. Please email me back and I would be happy to give you our link.

    Thanks!

    Frank
    frank641w@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen