zondag 29 juli 2012

Preussen Munster

Preussen Munster-Chemnitzer 1-0
28-07-2012, 3.Bundesliga, Preussenstadion, Att.: 7121

Een half uur later dan gepland stond chauffeur Incuflex aan mijn deur. Beiden geveld door een kater zetten we dan maar koers naar Munster. Buiten een paar kleine opstoppingen hadden we een zeer vlotte reis en ongeveer een half uur voor het begin van de wedstrijd kwamen we aan. Daar stonden enorme rijen aan de kassa, maar gelukkig vonden we nog een loket waar geen rij stond. Een verklaring hebben we nog altijd niet, maar dat was mooi meegenomen. We betaalden 10 euro voor een staanplaats achter de goal. 
Het eerste wat ik doe als ik in een Duits stadion kom, is de typische currywurst bestellen. En tradities zijn er om in ere te houden, dus met een curryworst in de hand zochten we ons een plaatsje tussen het volk. Achter de goal was er nog de nodige plaats, maar al rap bleek waarom. De Deviant Ultras stonden daar en hun vlaggen zouden een hele wedstrijd niet naar beneden gaan. Blijkt dit een afgescheurde ultra-beweging te zijn, die sfeer maken los van de rest van het stadion. Ik vind dat altijd een raar gegeven als supporters zich belangrijker voelen dan de club. Hun sfeer deed nogal Zuid-Amerikaans aan, met de nodige humpapa en lalala er tussen. Zelfs Mia, de klassieker van Gorki is gepasseerd, maar dan in een Munsterse versie uiteraard. Daarnaast heb je in een hoekje van de staanplaatsen nog een ultra groep, Ultra Liber, onder leiding van Vitali, de capo in de rolstoel. Voor die man hebben zowel spelers als supporters enorm veel respect.
Over de wedstrijd zelf valt niet veel te vertellen, want de eerste 10 minuten waren onduidelijk door het constant voorbijkomen van een vlag in ons gezicht. En nadat Munster op voorsprong was gekomen speelde ze vooral op de counter, waarbij er nog enkele enorm grote kansen gemist worden.
Het stadion zelf lijkt een beetje een samenraapsel van verschillende tribunes. De staanplaatsen achter de goal zijn ongewijzigd gebleven en voelen lekker old school aan. De hoofdtribune is echter een nieuwe tribune, met het typisch onderscheid voor de vips en de gewone supporters. Aan de overkant zijn de staanplaatsen overdekt en staat er een kleine tv-toren. Dit alles zorgt er voor dat de samenhang tussen de verschillende een beetje zoek is.
Na deze al bij al toch wel geslaagde wedstrijd, was het meteen de auto in en koers zetten naar Hasselt waar we een wedstrijd zouden bijwonen in de Beker van België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten